Goudriaan Talenservice
taalreizen

webdesign: Wim Daems Producties - www.wdpro.nl

home.jongeren.volwassenen.senioren.docenten.aanbiedingen.contact.
Volwassenen

De voor volwassenen bedoelde programma's zijn toegankelijk voor iedereen vanaf ca. 17 jaar. Sommige scholen hanteren een minimumleeftijd van 16 jaar, andere van 18 jaar.

Niveau
In principe kunnen de programma's op ieder niveau gevolgd worden. Voor absolute beginners zijn er vaak vaste startdata. Niet-beginners kunnen veelal iedere maandag starten.

Groepsgrootte en urental per week
Er worden cursussen gegeven in algemeen taalgebruik van 15/20/25/30 uur per week in groepen van 4 - 15 studenten (verschilt per school en naar gelang de periode van het jaar).
U kunt uiteraard ook een Individueel programma volgen.
Sommige organisaties bieden alleen maar individuele programma's.

Onderdak
Naast de taalprogramma's bieden vrijwel alle scholen aan de huisvesting te verzorgen cq. te bespreken voor hun studenten.
Dit kan zijn: gastgezin, kamer in (studenten-)flat, student residence, guest house, appartement (studio), hostel, hotel. Eventueel ook met ontbijt, half pension of volpension.

Overige acitviteiten
De scholen gaan uit van de zelfstandigheid van de volwassen studenten. U wordt uiteraard verwacht op school om de lessen te volgen en de nodige uren te besteden aan bijkomende studie (voorbereiding/herhaling, etc). Verder bent u vrij om uw eigen gang te gaan buiten de les- en studieuren.
Wel organiseren vrijwel alle scholen activiteiten in de middag en de avond waaraan u kunt deelnemen. Sommige acitiviteiten zijn gratis, voor andere wordt een geringe bijdrage gevraagd voor bijv. entreegelden, reiskosten, maaltijden, enz.
Volwassenen kunnen kiezen uit de hiernaast vermelde talen:

Arabisch

Baskisch

Bulgaars

Catalaans

Chinees

Deens

Duits

Engels

Estlands

Fins

Frans

Gaelic

Grieks

Hongaars

Indonesisch

Italiaans

 

Ivriet

Japans

Koreaans

Kroatisch

Lets

Litouws

Noors

Pools

Portugees

Roemeens

Russisch

Spaans

Tsjechisch

Turks

IJslands

Zweeds