Goudriaan Talenservice
taalreizen

webdesign: Wim Daems Producties - www.wdpro.nl

home.jongeren.volwassenen.senioren.docenten.aanbiedingen.contact.
Spanje
Midden-Amerika
Zuid-Amerika

Spaans leren kun je in heel Spanje. Van Noord tot Zuid, van Oost tot West, in grote steden, in kleine(re) plaatsen, aan de kust en in het binnenland, bij kleine en bij grote scholen.

De door ons geselecteerde scholen zijn uiteraard van hoog niveau.

Belangrijke keuzecriteria voor u als student kunnen zijn of u de voorkeur geeft aan kust of binnenland, aan grote stad of kleine plaats. Wilt u in de zomer gaan, maar erg hoge temperaturen vermijden dan kunt u kiezen voor het Noorden/noordwesten (San Sebastián, Santiago de Compostela).

Kiest u voor een combinatie met strandvakantie, dan kan b.v. Conil of Málaga of Nerja een optie zijn, of de Canarische eilanden.

Ander belangrijk punt van overweging is of u serieus Spaans wilt leren in de meestal korte periode van uw verblijf of dat het meer een kwestie is van vakantie houden en en passant wat Spaans oppikken.

 

In het eerste geval is het raadzaam om bijv. Salamanca in de zomermaanden te mijden: er zijn tientallen scholen met enige honderden studenten per school. Dat geeft een populatie van buitenlandse studenten van 10.000 tot 20.000. De voertaal van de studenten die daar verblijven om Spaans te leren zal veelal Engels zijn, zeker van de beginners.

 

Om echt Spaans te leren in een vrijwel Spaanstalige omgeving ga je in de zomer  bij voorkeur naar plaatsen als Valladolid of Aranda de Duero, waar je zeer weinig toeristen tegenkomt, of naar echt grote steden waar ook in de zomer het aantal buitenlanders gering is ten opzichte van de autochtone bevolking, zoals  Barcelona, Madrid, Sevilla.

 

Spaans wordt ook gesproken in Centraal- Amerika, in Zuid-Amerika en in een deel van het Caraďbisch gebied. Ook hier zijn vele mogelijkheden om Spaans te leren. Wij hebben een beperkt aantal goede mogelijkheden geselecteerd.

Natuurlijk zijn er verschillen met het Spaans van Spanje, maar ook in Spanje zelf zijn er verschillen tussen b.v. het noorden en het zuiden.  Wat je in de scholen leert is Standaard Spaans, wat je op straat hoort kan iets anders klinken. Dit hoeft geen enkel bezwaar te zijn.

 

Indien u een programma zou willen volgen in een plaats die niet in onze lijst voorkomt, neemt u dan met ons contact op. Wij kunnen voor u uitzoeken of  er een in de betreffende plaats een goede mogelijkheid aanwezig is.